tisdag 24 oktober 2017

Topp tio unika boktitlar

Jaha okej vad tycker vi om gårdagens August? Jag tycker inte alls. Har inte läst någonting. Tyckte några kändes lite väl självklara och är arg för att barn- och ungdomsklassen ej är uppdelad men annars var det säkert helt okej.

Och så raskt över till vad inlägget ska handla om: veckans TTT lyder topp tio unika boktitlar. Kul! Känner att jag babblat om en del förut så ska försöka komma med nya! Let's do this. Tänker att det är fullt tillåtet med böcker jag ej läst förresten.
  • Under odjurspälsen av Klara Krantz - så PERFEKT titel älskaaar den. + är bitter över att den ej nominerades ..!
  • Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson - rätt självklar, men ändå.
  • Wink Poppy Midnight av April Genevieve Tucholke - WOW jag lyckades skriva författaren rätt utan att kolla! *kollade obvi efter* Stolt. Denna är med pga: unik + snygg + passande.
  • Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E Lockhart - tycker titlar med "historien om" är så snygga! Dock ej hundra unikt kanske men aja SNYGG.
  • Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart - haha får lust att sätta en blinksmiley efter men passar ej bokens innehåll.
  • Ordbrodösen av Anna Arvidsson - bara KÄNN på den - som en porlande bäck typ. Så fint. Och mycket unikt detta ord existerade ju ej innan.
  • (M)ornitologen av Johanna Thydell
  • Tell the truth, shame the devil av Melina Marchetta - denna låter så rytmisk på något vis, som en versrad. Mycket snygg. Och unik tycker jag!
  • This Savage Song av Victoria Schwab
  • Avståndet mellan av Karin Mossed - den här tycker jag faktiskt sticker ut! Pga är ju knappt en mening - vad betyder det liksom osv - instant questions.
Okej SKITSVÅRT att komma på titlar som faktiskt är unika - jag menar, snygga långa saker finns det ju gott om men sådana som faktiskt sticker ut, vilka gör egentligen det? Försökte kolla igenom min evighetslånga TBR på goodreads men alltså det mesta är typ bara en titel på något boken handlar om ex Fördärvaren, Anna Karenina, Jane Eyre osv eller bara vad det handlar om typ Visheten vaknar, Norra Latin, Kopparhandsken, Glastronen, Glassvärdet osv osv. Detta är liksom de mest basic titlar som finns. Men med det sagt kan jag också tycka att de är de snyggaste.

Aja. Dessa titlar valde jag nu ska jag kolla vad andra valt!

1 kommentar:

  1. Under odjurspälsen av Klara Krantz låter som en mycket intressant bok. Tack för rekommendationen.

    Här är vår Top tio tisdag.

    SvaraRadera