lördag 2 juni 2012

Boktips

Nu har det helt enkelt blivit lite sådär "att jag gått från mina traditioner" här på bloggen. Förut brukade jag till exempel skriva boktips och om vad jag bakat. Men nu har det inte blivit några boktips på lääänge. Därför ska ni få några nu:

Rädda honom!   
Camilla Lagerqvist

Den var nog nästan lika fantastisk som Cirkusflickan. Rekommenderar!
Min beskrivning: Tawnis mamma tycker att Tawni nu är tillräkligt gammal för att åka tll Farmor och Farfar i England själv. Hon låter nästan lättad när hon föreslår det.
Några dagar före Tawni ska resa börjar hon få skulla SMS från någon. Bara du kan rädda honom! står det.
I Enland har Harriet, en mystisk kvinna som känner farfar och farmor, "väntat på henne". På tåget till England när Tawni gick på WC och kom tillbaka hade någon skrivit orden Rädda honom! i imman på kupé fönstret.

Jag älskar hur man rycks med i boken, man kan inte lägga den ifrån sig! Och hur Tawni plötsligt befinner sig åttio år bakåt i tiden... hur äventyret blandar sig med omöjlig kärlek. Bara en sak är dålig; Varför kan boken inte vara längre?!

Adlibris beskrivning: Bara du kan rädda honom! Så står det i de mystiska sms som trillar in i Tawnis mobil. Vem är det som messar henne? Och vem är det hon ska rädda?

Tawni åker till farföräldrarna i England för att komma över sorgen efter sin morfars död. I den pittoreska byn Mye, som hämtad ur en Harry Potter-film, borde hon hitta kraft att bli glad igen. Men byn bär på en tragisk historia.

Snart förstår Tawni att någon söker henne för att ge henne ett uppdrag. Bara hon kan ta sig tillbaka i tiden och förhindra katastrofen som inträffade för åttio år sedan! Och det är bråttom.

Silverboken
Gull Åkerblom
En underbar fortsättning av första boken! Men helst ska man ha läst den just före, för då fallet inte var så nu, kom jag inte ihåg särskilt mycket.
Min beskrivning: Ett år har gått sen det hemska som hände, och Edit tror att allt är lugnt. Men utan att hon märker det börjar det hända saker igen. Och snart är livet en mardröm för Edit igen. Edit hör inget från Sofia. Trots att de skulle ringa. Hon skickar sms efter sms, men ingen Sofia svarar. Edit känner sig övergiven. Ingen har hon. Morfar som hon trodde hon kände visade sig vara någon annan. Hon är ännu inte säker på vem han är. Vad har Eleonors antikvariat med allting att göra? Varför ringer inte Sofia? Eleonor säger att hon ska börja skriva dagbok igen. Det gör hon. I en fin silvrig nattdagbok.

Älskar den för spänningen, personligheten, vänskapen, hästarna. et är fantastiskt, omöjligt och sorgligt på samma gång. Jag älskar det.

Adlibris beskrivning: Ett år har gått sen det hemska som hände vid Råkekullaborgen. Edit går som lärling i träsnideri hos sin morfar då hon blir kontaktad av en advokat som säger sig representera Edits avlidna far, vampyren Maximiliam Vinter. Han har lämnat ett mångmiljonarv efter sig i form av fastigheter, värdepapper och saftiga bankkonton. Edit vill inte kännas vid pengarna. Men så blir hennes bästa vän Sofia kidnappad och lösesumman är fem miljoner kronor. Pengar som Sofias bror absolut inte har. Edit misstänker att kidnappningen handlar om henne själv, halvvampyren Edit. Än en gång tvingas hon möta vampyrer.
Ha det så bra!
Hoppas ni fick någon nytta av tipsen!

♥Elvira♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar